NOTÍCIES

Vols rebre un correu electrònic cada cop que es publiqui una notícia? Escriu la teva adreça al formulari de sota i fes clic a “Subscribe”.

Loading

UNANIMITAT INSTITUCIONAL CONTRA EL NOU PROJECTE LÍNEA MAT

UNANIMITAT INSTITUCIONAL CONTRA EL NOU PROJECTE LÍNEA MAT

Unanimitat institucional absoluta contra el nou projecte de línia de molt alta tensió (MAT) que recorreria 180 quilòmetres tan sols a la demarcació de Tarragona, 38 ajuntaments tarragonins, el de Pradell de la Teixeta entre ells, 7 consells comarcals i la diputació han presentat públicament aquest dimarts les al·legacions contra aquest projecte privat, que impulsa l’empresa privada Forestalia i i que va publicar-se en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat juliol.

D’una banda, els consells comarcals i els ajuntaments afectats han presentat un paquet d’al·legacions de manera conjunta, mentre que la Diputació de Tarragona redacta un estudi jurídic a petició de la Subdelegació del Govern a Tarragona que reforça els arguments contraris dels ajuntaments i el conjunt d’administracions públiques.

El món local de la demarcació s’ha reunit al Palau Bofarull per expressar de forma conjunta l’oposició al projecte de la nova MAT fonamentant-se en l’incompliment de la llei del sector elèctric, la no justificació de la seva necessitat, el greu impacte tant paisatgístic com agrícola, social, cultural i patrimonial, i la incompatibilitat amb la planificació del sòl.

Pren especial rellevància l’argument que, tot i ser presentada com una “xarxa d’evacuació elèctrica”, tècnicament es tracta d’una “xarxa de transport elèctric”, la qual cosa significa que xoca contra la legalitat vigent, ja que, segons la llei, només la societat estatal Red Eléctrica de España pot ser propietària de les xarxes de transport d’energia elèctrica primària i secundària, alhora que és operadora del sistema i gestora d’aquestes xarxes de transport.

Totes les institucions que s’oposen al projecte consideren ferm el seu compromís amb la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, però defensen fer-ho ordenadament, de manera planificada i coordinada i mitjançant el diàleg amb els territoris afectats per tal de fer prevaldre el bé comú.

12ª CAMINADA NOCTURNA BARONIA ESCORNALBOU

12ª CAMINADA NOCTURNA BARONIA ESCORNALBOU

🏃‍♀️🌙

Informem que aquest any Pradell de la Teixeta pren el relleu a Vilanova d’Escornalbou i serà el punt de trobada de la 12na Caminada Nocturna de la Baronia d’Escornalbou. El dissabte, 21 d’agost a les 21 hores.
Inscripcions a www.tretzesports.org
Es poden produir canvis d’última hora

ITINERA

FESTIVAL ITINERA
Aquest 2021, Pradell de la Teixeta serà una de les seus del Festival Itinera, organitzat per l’Associació de Micropobles de Catalunya, de la qual el municipi n’és membre. 

Itinera proposa concerts únics en espais singulars. Per això, el proper dissabte 26 de juny a les 20h, a la Plaça de l’Església, gaudirem del concert de Richard “White Boy” White & Viktor Sytnik que ens oferiran la seva personal forma d’entendre el Blues. 

L’objectiu del Festival Itinera és donar a conèixer els Micropobles i els seus encants acompanyats de música de qualitat en petit format. En aquest projecte hi participen músics de Jazz, Blues i Soul entre altres estils  i col·laboren grans referents de la música catalana com la Fundació Jazz Clàssic, Joan Chamorro i músics que han tocat a la Sant Andreu Jazz Band, la Societat de Blues de Barcelona i el Harlem Jazz Club.

 

Es consideren Micropobles els municipis menors de 500 habitants de Catalunya. L’Associació, sense ànim de lucre, actua en tot el territori com una veu conjunta a la recerca de la igualtat d’oportunitats dels seus habitants i a la vegada poder mostrar la bellesa dels seus paisatges.

CONCURS GESTIÓ I EXPLOTACIÓ BAR LA SOCIETAT

CONCURS GESTIÓ I EXPLOTACIÓ BAR LA SOCIETAT

Informem que l’Ajuntament ha obert a concurs públic la gestió i l’explotació del cafè restaurant La Societat. Els interessats en presentar ofertes tenen temps per fer-ho fins el dimarts 18 de maig .

La durada de l’adjudicació és d’un any, prorrogable fins a 3 anys, i el cànon mínim mensual a pagar és de 100 euros IVA inclòs, millorable a l’alça.

L’anunci oficial i els plecs de condicions es poden trobar al Perfil del Contractant de l’Ajuntament a través del següent enllaç:

➡️
https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/cap.pscp?reqCode=viewDetail&idCap=29706590