NOTÍCIES

Vols rebre un correu electrònic cada cop que es publiqui una notícia? Escriu la teva adreça al formulari de sota i fes clic a “Subscribe”.

Loading

📢📢📢
FORMACIÓ EVA354
🍏🍏
📢 Formació EVA354 del voluntariat cultural i lector. 📢
Us proposem una formació matinal gratuïta a Pradell vinculada a les lectures en veu alta i un espectacle a la tarda. Més informació a sota.
Ho organitza: Festiva Eva, en veu alta i EVA354.
Llegiu atentament si voleu participar-hi!

📌 On i quan: a Pradell, Priorat.
Dissabte, dia 12 de novembre, de 10 a dos quarts de 2. A la Societat.

📍Formadora:
L’Anna Mallófré, formadora que treballa la veu com a eina d’evolució i millora personal.

📍Què farem:
“Jo, el meu cos i la meva veu: som un”. S’abordarà l’anatomia de la veu i es faran exercicis corporals per reconèixer el cos com a instrument. Es practicaran exercicis pràctics – respiració, cos, so, moviment i veu – per retrobar la nostra veu natural i lliure, tot sent conscient de les capacitats naturals i contribuir a la millora de la veu i l’expressió.

Dinar
El dissabte a Pradell es podrà dinar el menú que ofereix el local que ens acollirà, tornar a dinar a casa o bé portar un picnic i consumir beguda allà per tal de compartir i gaudir de 🌟“l’esperit Pradell”🌟.

Espectacle gratuït a la tarda
Després, a les 17h, l’EVA354 proposa continuar l’acte tot gaudint de l’espectacle 🌟“Perspectives”🌟, que ens oferiran la Jess Neuquelman (lectora EVA354) i en David Vila.

Inscripcions gratuïtes pels pradellens limitades al curs de formació.
Inscripcions i consultes: Montse Bueno , lectures@enveualta.com i telèfon 654 46 99 39

DEIXALLERIA MÒBIL

DEIXALLERIA MÒBIL

A partir d’aquest mes de setembre entra en funcionament el nou sistema de funcionament de la Deixalleria Mòbil.

El servei arribarà a Pradell el dia 24 de setembre. Els horaris i calendari programats són els següents:

– 24 de setembre
– 26 d’octubre
– 25 de novembre
– 28 de desembre

HORARI:

12:00 a 14:00 Atenció a la deixalleria mòbil.
14:00 a 16:00 Educació ambiental.
16:00 a 18:00 Atenció a la deixalleria mòbil.

La deixalleria estarà ubicada a la Pl. Església.

 

En el Temps d’educació ambiental, l’operari de la deixalleria es dedicarà a sensibilitzar i formar als usuaris que ho precisin. Durant aquest temps la deixalleria no estarà oberta.

 

 

 

Els usuaris quan vagin a les deixalleries, s’hauran de  baixar una aplicació al mòbil (KOMTAINER PLUS) i registrar-se.

Això només es farà la primera vegada. D’aquesta manera tindran un carnet virtual amb un codi QR que servirà per autentificar-se quan tornin a les deixalleries.

El usuaris son per habitatge, es a dir, per taxa d’escombraries. Si un habitatge té més d’un habitant, tots podran tenir l’aplicació al mòbil, però amb l’usuari i contrasenya del titular(el que paga la taxa)

En cas de no tenir mòbil, el registre es podrà fer manualment a la pròpia deixalleria amb ajuda de l’educador ambiental.

 

 

MANIFEST REBUIG A L’ATAC A UCRAÏNA

MANIFEST REBUIG A L’ATAC A UCRAÏNA

Des de l’ajuntament de Pradell de la Teixeta volem expressar sense matisos el nostre rebuig a l’agressió militar empresa pel govern rus contra la integritat territorial de l’estat sobirà d’Ucraïna. La invasió de l’exèrcit rus sobre el territori d’Ucraïna és una violació flagrant de la Carta de les Nacions Unides i del Dret Internacional, i posa en perill l’ordre internacional vigent i la pau en el continent europeu.

No creiem en l’amenaça ni en la força com a eines per resoldre contenciosos i disputes. Estem convençuts que només el diàleg i la negociació són el camí per poder dirimir els conflictes d’interessos, siguin del tipus que siguin.

L’agressió militar, que ja ha començat, suposa un retrocés en l’estabilitat social, política i econòmica del nostre entorn i, sobretot, un drama humà de gran magnitud. En conseqüència, donarem suport a les iniciatives que suposin passos cap a l’aturada de l’agressió militar, a la vegada que ens comprometem a difondre activament la cultura de la pau.

Des de Pradell de la Teixeta donem el nostre suport a totes les persones que formen part de la comunitat ucraïnesa.

CERTIFICAT DE ZONA AMB CEL NOCTURN DE QUALITAT

CERTIFICAT DE ZONA AMB CEL NOCTURN DE QUALITAT

 

L’Ajuntament de Pradell de la Teixeta va rebre el 19 de novembre del 2021 de la Conselleria d’Acció Climàtica i Agenda Rural el certificat de Zona amb cel nocturn de qualitat.

La consellera, Teresa Jordà, en un acte al Parc Natural de Montsant, ha entregat els certificats als ajuntaments prioratins per la seva contribució en la protecció lumínica nocturna. I és que, el Priorat, s’ha convertit en l’única comarca catalana en rebre aquesta distinció i en la zona de protecció lumínica més gran d’Europa. A més dels 23 municipis del Priorat, també se n’han reconegut a 9 de les muntanuyes de Prades, el que suposa 32 pobles i una extensió total de 738Km2 protegits.

Per ajudar aquests municipis a adoptar un model d’enllumenat exterior sostenible des del punt de vista econòmic, energètic i ambiental, la consellera ha anunciat que la Generalitat publicarà aviat una convocatòria de subvencions de 600.000 € per millorar l’enllumenat públic que prioritzarà els projectes en zones protegides.

Així mateix, en aquest acte, la directora de la Fundació Starlight, la Dra. Antonia Varela, va lliurar al Parc i als municipis implicats la certificació com a Destinació Turística Starlight, en reconeixement de la foscor del cel nocturn de la zona i de la seva oferta turística associada. des del punt de vista turístic, la certificació Starlight dona als municipis eines per diversificar la oferta, i orientar-la cap a un públic famíliar i interessat en els valors ambientals, culturals i paisatgístics. Aquest tipus de distintiu només els tenen a Catalunya el Parc Astronòmic del Montsec i el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici.