NOTÍCIES

Vols rebre un correu electrònic cada cop que es publiqui una notícia? Escriu la teva adreça al formulari de sota i fes clic a “Subscribe”.

Loading

MANIFEST REBUIG A L’ATAC A UCRAÏNA

MANIFEST REBUIG A L’ATAC A UCRAÏNA

Des de l’ajuntament de Pradell de la Teixeta volem expressar sense matisos el nostre rebuig a l’agressió militar empresa pel govern rus contra la integritat territorial de l’estat sobirà d’Ucraïna. La invasió de l’exèrcit rus sobre el territori d’Ucraïna és una violació flagrant de la Carta de les Nacions Unides i del Dret Internacional, i posa en perill l’ordre internacional vigent i la pau en el continent europeu.

No creiem en l’amenaça ni en la força com a eines per resoldre contenciosos i disputes. Estem convençuts que només el diàleg i la negociació són el camí per poder dirimir els conflictes d’interessos, siguin del tipus que siguin.

L’agressió militar, que ja ha començat, suposa un retrocés en l’estabilitat social, política i econòmica del nostre entorn i, sobretot, un drama humà de gran magnitud. En conseqüència, donarem suport a les iniciatives que suposin passos cap a l’aturada de l’agressió militar, a la vegada que ens comprometem a difondre activament la cultura de la pau.

Des de Pradell de la Teixeta donem el nostre suport a totes les persones que formen part de la comunitat ucraïnesa.

CERTIFICAT DE ZONA AMB CEL NOCTURN DE QUALITAT

CERTIFICAT DE ZONA AMB CEL NOCTURN DE QUALITAT

 

L’Ajuntament de Pradell de la Teixeta va rebre el 19 de novembre del 2021 de la Conselleria d’Acció Climàtica i Agenda Rural el certificat de Zona amb cel nocturn de qualitat.

La consellera, Teresa Jordà, en un acte al Parc Natural de Montsant, ha entregat els certificats als ajuntaments prioratins per la seva contribució en la protecció lumínica nocturna. I és que, el Priorat, s’ha convertit en l’única comarca catalana en rebre aquesta distinció i en la zona de protecció lumínica més gran d’Europa. A més dels 23 municipis del Priorat, també se n’han reconegut a 9 de les muntanuyes de Prades, el que suposa 32 pobles i una extensió total de 738Km2 protegits.

Per ajudar aquests municipis a adoptar un model d’enllumenat exterior sostenible des del punt de vista econòmic, energètic i ambiental, la consellera ha anunciat que la Generalitat publicarà aviat una convocatòria de subvencions de 600.000 € per millorar l’enllumenat públic que prioritzarà els projectes en zones protegides.

Així mateix, en aquest acte, la directora de la Fundació Starlight, la Dra. Antonia Varela, va lliurar al Parc i als municipis implicats la certificació com a Destinació Turística Starlight, en reconeixement de la foscor del cel nocturn de la zona i de la seva oferta turística associada. des del punt de vista turístic, la certificació Starlight dona als municipis eines per diversificar la oferta, i orientar-la cap a un públic famíliar i interessat en els valors ambientals, culturals i paisatgístics. Aquest tipus de distintiu només els tenen a Catalunya el Parc Astronòmic del Montsec i el Parc Nacional d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici.

 

UNANIMITAT INSTITUCIONAL CONTRA EL NOU PROJECTE LÍNEA MAT

UNANIMITAT INSTITUCIONAL CONTRA EL NOU PROJECTE LÍNEA MAT

Unanimitat institucional absoluta contra el nou projecte de línia de molt alta tensió (MAT) que recorreria 180 quilòmetres tan sols a la demarcació de Tarragona, 38 ajuntaments tarragonins, el de Pradell de la Teixeta entre ells, 7 consells comarcals i la diputació han presentat públicament aquest dimarts les al·legacions contra aquest projecte privat, que impulsa l’empresa privada Forestalia i i que va publicar-se en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el passat juliol.

D’una banda, els consells comarcals i els ajuntaments afectats han presentat un paquet d’al·legacions de manera conjunta, mentre que la Diputació de Tarragona redacta un estudi jurídic a petició de la Subdelegació del Govern a Tarragona que reforça els arguments contraris dels ajuntaments i el conjunt d’administracions públiques.

El món local de la demarcació s’ha reunit al Palau Bofarull per expressar de forma conjunta l’oposició al projecte de la nova MAT fonamentant-se en l’incompliment de la llei del sector elèctric, la no justificació de la seva necessitat, el greu impacte tant paisatgístic com agrícola, social, cultural i patrimonial, i la incompatibilitat amb la planificació del sòl.

Pren especial rellevància l’argument que, tot i ser presentada com una “xarxa d’evacuació elèctrica”, tècnicament es tracta d’una “xarxa de transport elèctric”, la qual cosa significa que xoca contra la legalitat vigent, ja que, segons la llei, només la societat estatal Red Eléctrica de España pot ser propietària de les xarxes de transport d’energia elèctrica primària i secundària, alhora que és operadora del sistema i gestora d’aquestes xarxes de transport.

Totes les institucions que s’oposen al projecte consideren ferm el seu compromís amb la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic, però defensen fer-ho ordenadament, de manera planificada i coordinada i mitjançant el diàleg amb els territoris afectats per tal de fer prevaldre el bé comú.

12ª CAMINADA NOCTURNA BARONIA ESCORNALBOU

12ª CAMINADA NOCTURNA BARONIA ESCORNALBOU

🏃‍♀️🌙

Informem que aquest any Pradell de la Teixeta pren el relleu a Vilanova d’Escornalbou i serà el punt de trobada de la 12na Caminada Nocturna de la Baronia d’Escornalbou. El dissabte, 21 d’agost a les 21 hores.
Inscripcions a www.tretzesports.org
Es poden produir canvis d’última hora

ITINERA

FESTIVAL ITINERA
Aquest 2021, Pradell de la Teixeta serà una de les seus del Festival Itinera, organitzat per l’Associació de Micropobles de Catalunya, de la qual el municipi n’és membre. 

Itinera proposa concerts únics en espais singulars. Per això, el proper dissabte 26 de juny a les 20h, a la Plaça de l’Església, gaudirem del concert de Richard “White Boy” White & Viktor Sytnik que ens oferiran la seva personal forma d’entendre el Blues. 

L’objectiu del Festival Itinera és donar a conèixer els Micropobles i els seus encants acompanyats de música de qualitat en petit format. En aquest projecte hi participen músics de Jazz, Blues i Soul entre altres estils  i col·laboren grans referents de la música catalana com la Fundació Jazz Clàssic, Joan Chamorro i músics que han tocat a la Sant Andreu Jazz Band, la Societat de Blues de Barcelona i el Harlem Jazz Club.

 

Es consideren Micropobles els municipis menors de 500 habitants de Catalunya. L’Associació, sense ànim de lucre, actua en tot el territori com una veu conjunta a la recerca de la igualtat d’oportunitats dels seus habitants i a la vegada poder mostrar la bellesa dels seus paisatges.