NOTÍCIES

Vols rebre un correu electrònic cada cop que es publiqui una notícia? Escriu la teva adreça al formulari de sota i fes clic a “Subscribe”.

Oferta de feina | Arxiver/a

L’Ajuntament de Pradell de la Teixeta necessita:

UNA PERSONA PER FER D’ARXIVER/A

 

REQUISITS IMPRESCINDIBLES

 • Coneixements d’arxivística, documentació, biblioteconomia o equivalents, ja sigui a nivell de formació professional o de grau/postgrau
 • Inscrita com a beneficiària del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, o en disposició de fer-ho
 • Inscrita com a demandant d’ocupació no ocupada (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, o en disposició de fer-ho
 • No haver participat en les convocatòries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya del 2017 o del 2018
 • Major de 16 anys i menor de 30

 

ES VALORARÀ

 • Experiència en tasques similars i/o en l’administració pública

 

DESCRIPCIÓ DE LES TASQUES

 • Digitalitzar, catalogar i classificar el patrimoni documental de l’Ajuntament de Pradell de la Teixeta
 • Establir uns criteris per a l’emmagatzematge i classificació dels documents que es generin en el futur

 

DURACIÓ DEL CONTRACTE

 • 6 mesos a comptar des del 31 d’octubre de 2019

 

RETRIBUCIÓ

 • 11.000,00 euros bruts al llarg dels 6 mesos

 

Les persones interessades han d’enviar el seu currículum a aj.pradell@altanet.org abans del 23 d’octubre.

Comunicacions de crema del 16 d’octubre al 14 de març

A partir d’avui ja es poden tramitar les comunicacions de crema pel període comprès entre el 16 d’octubre i el 14 de marçHo podeu fer presencialment o entrant una instància genèrica clicant aquest enllaç, indicant la partida o partides per les quals necessiteu el permís:

Botó instància genèrica 3 

En aquest nou període les cremes es podran fer des de les 6 del matí i fins les 12 del migdia, i seguint les indicacions que s’especifiquen en el resguard de la comunicació. Advertim que en ocasions la caiguda puntual del programari pot provocar retards en aquest tràmit.

Presentació: “20 excursions a peu pel voltant del Camp de Tarragona en transport públic”

“Pradell – Marçà: el tren de la Mola” és el títol d’una de les rutes que recull el llibre 20 excursions a peu pel voltant del Camp de Tarragona en transport públic. Demà divendres 4 d’octubre a partir de les 20 h la seva autora, Montserrat Puig, ens el presentarà al primer pis del Cafè de Pradell de la Teixeta.

L’obra recull vint itineraris amb inici i final a un municipi del Camp de Tarragona on hi ha transport públic. Dos més d’ells transcorren pel Priorat i les altres comarques incloses al recull són l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Tarragonès.

Així el presenten l’autora i l’editorial:

Des de l’Arboç fins a l’Hospitalet de l’Infant i del Mediterrani a la serra del Tallat, totes les rutes apareixen interconnectades a través del transport públic existent. Així, resseguint la xarxa de rodalies i les línies dels autobusos que discorren per les sis comarques, sorgeixen els vint recorreguts del llibre, tots ells lineals, que us permetran visitar pobles, rius, ermites, serres, castells, torrents, conreus de secà, vinyes, embassaments i també el mar. Descobrireu una mostra representativa de l’entorn natural tarragoní, bell i feréstec, a través del qual us podreu moure de forma sostenible.

Si voleu tenir més informació sobre el llibre o en voleu fer un tast, ho podeu fer clicant aquest enllaç:

 

20 excursions a peu pel voltant del Camp de Tarragona en transport públic

Ajuts per a la reconstrucció de murs de pedra seca

Des d’avui i fins al proper 22 d’octubre es poden sol·licitar a l’Ajuntament de Pradell de la Teixeta ajuts per a operacions de reconstrucció de murs de pedra seca que es facin o s’hagin fet al llarg d’aquest 2019.

La quantia de la subvenció és de 15 euros per metre lineal refet, fins a un màxim de 300 euros per propietari o propietària (en cas que la partida econòmica assignada per aquests ajuts no pugui satisfer la totalitat de l’import sol·licitat entre els beneficiaris, els ajuts es concediran mitjançant el prorrateig del l’import de la partida entre els beneficiaris).

Són objecte de la subvenció les operacions de reparació i reconstrucció de murs de pedra seca preexistents en sòl rústic que es trobin en mal estat de conservació o derruïts, i queden fora de la convocatòria la construcció de nous marges per abancalar terrenys.

Pot optar a les subvencions qualsevol persona física o jurídica que sigui propietària o llogatera de terrenys al terme municipal de Pradell de la Teixeta i que compleixin un seguit de condicions explicitades a les bases, com ara no tenir deutes pendents de pagament amb la hisenda municipal.

Per sol·licitar els ajuts s’ha de presentar a l’Ajuntament no més tard del 22 d’octubre els següents documents, ja sigui presencialment o a través d’una instància genèrica amb aquests arxius adjunts:

 • MODEL ADJUNT que inclou la sol·licitud, la declaració responsable d’estar al corrent de les obligacions a la Tresoreria de la Seguretat Social i amb l’Agència Tributària, i una breu memòria explicativa amb la localització de les finques objecte d’actuació i els metres quadrats aproximats de recuperació
 • Reportatge fotogràfic previ a l’operació de reconstrucció
 • Còpia del rebut de l’IBI de les finques objecte de la sol·licitud
 • Còpia del NIF del sol·licitant
 • Títol justificatiu de la propietat (escriptura, nota simple, etc.)
 • ENTITATS: Còpia dels estatuts vigents i acreditació inscripció registre públic
 • NO PROPIETARIS: Autorització expressa del propietari, en què s’indiqui qui es beneficiarà de la subvenció

Per a qualsevol dubte sobre aquesta convocatòria d’ajuts podeu adreçar-vos a les bases que adjuntem a continuació, o contactar amb les oficines municipals en horari d’atenció al públic.

 

Marges Priorat

D’altra banda, per aquells que tinguin intenció de reconstruir els seus murs però no sàpiguen com fer-ho, informem que existeix una empresa dedicada a aquesta tasca. Es diu Marges Priorat i podeu trobar-ne informació general i de contacte al següent enllaç.

 

Bases subvencions pedra seca 2019

Model de sol·licitud, declaració responsable i memòria explicativa

Càsting Persona Infiltrada TV3

La productora del programa de TV3 Persona Infiltrada ha contactat l’Ajuntament a la recerca de famílies que vulguin participar en el càsting per la segona temporada del programa, i ens ha demanat que difonguem aquest missatge:

Des de Veranda TV estem preparant la segona temporada del programa Persona Infiltrada (TV3), un concurs presentat per l’Anna Simón, en el qual una família convida a casa a un famós que, a força de convivència i interrogatoris, haurà de descobrir qui no és membre de la família. Si la família aconsegueix enganyar al famós, guanya un suculent premi econòmic.

Estem buscant famílies divertides, amb 4 membres o més (els fills han de tenir mínim 16 anys) i que estiguin disposats a passar-s’ho bé i guanyar un bon premi. És per això, que hem decidit posar-nos en contacte amb vosaltres, per demanar-vos que ens ajudeu a difondre a través de xarxes, correu electrònic o boca-orella el nostre càsting.

Us deixo un enllaç on podreu veure els episodis de la primera temporada:

https://www.ccma.cat/tv3/persona-infiltrada/

Els interessats poden contactar a personainfiltrada@veranda.tv o enviar un Whatsapp al número 682 11 08 24.

Cartell Festa Major Sant Miquel Arcàngel 2019

A sobre d’aquest text us adjuntem el cartell de la Festa Major de Sant Miquel Arcàngel 2019, que oferirà els següents actes:

FESTA MAJOR DE SANT MIQUEL ARCÀNGEL

 

DIVENDRES 27 DE SETEMBRE

 

20 h | Al campanar

Repicada de campanes i tronada

 

20.10 h | Al Primer pis del Cafè

Xerrada “L’altra cara dels Borbons”, a càrrec de Jaume Borràs Galceran

 

21.30 h | A la Sala gran del Sindicat

Sopar popular amb reserva prèvia (consulteu el menú en aquest enllaç)

 

22.30 h | A la Sala gran del Sindicat

Representació de “The Little Night Cabaret

 

 

DISSABTE 28 DE SETEMBRE

 

12 h | A l’Església

Celebració de l’Eucaristia en honor a Sant Miquel Arcàngel

 

13 h | A la plaça de l’Església

Batucada amb

BANDSONATS

 

19 h | A la Sala gran del Sindicat

Ball de tarda amb

ALMAS GEMELAS

 

00 h | A la Sala gran del Sindicat

Ball de nit amb

ALMAS GEMELAS

 

 

DIUMENGE 29 DE SETEMBRE

 

11.30 h | A l’Església

Celebració de l’eucaristia

 

13.15 h | A la plaça de l’Església

Vermut popular amb

THE CROONER

 

18.30 h | A la Sala gran del Sindicat

Humor i bon rotllo amb

GUILLEM ESTADELLA

 

20 h | a la plaça Sant Isidre

Traca de fi de festa

 

Organitzen: Ajuntament de Pradell de la Teixeta i Comissió de Festes

Col·laboren: Diputació de Tarragona, Consell Comarcal del Priorat, Vermuts Miró.

Xerrada: “L’altra cara dels Borbons”

El proper divendres 27 de setembre, en el marc de les activitats de la Festa Major de Sant Miquel Arcàngel, es farà la xerrada “L’altra cara dels Borbons. D’Alfons XII a Joan Carles I”, a càrrec de Jaume Borràs Galceran, catedràtic de Ciènces Socials. La xerrada es farà a les 20.10 h al Primer pis del cafè.

Lloc: Primer pis del Cafè

Data: 27 de setembre a les 20.10 h

Unitat mòbil ITV maquinària agrícola

L’empresa Applus Iteuve informa que el proper divendres 18 d’octubre a les 8 del matí hi haurà una unitat mòbil a Pradell de la Teixeta per fer inspeccions tècniques de maquinària agrícola. Els que la vulguin fer poden reservar cita a l’Ajuntament informant de la matrícula i del nom del propietari ja sigui presencialment, per telèfon (977 82 80 04), per correu electrònic (aj.pradell@altanet.org) o omplint el formulari que trobareu a continuació:

Ajuts a la rehabilitació d’edificis residencials

La Generalitat informa que s’ha obert el període per la sol·licitud d’ajuts a la rehabilitació d’edificis residencials. Es donen per obres de les tipologies següents:

1. Ajuts per a la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat (construïts abans del 2006). Adequar els edificis i els accessos als habitatges i locals a la normativa vigent: ascensors, remuntadors d’escales, porters automàtics, etc.

2. Ajuts per a la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat (edificis construïts abans de 2007): millora envolupant tèrmic, nous equips calefacció, equips d’energia renovable, etc.

3. Ajuts a la conservació de: fonaments cobertes, balcons, façanes, eliminació amiant, etc.

El termini de presentació és fins el proper divendres 20 de setembre a l’Oficina de l’habitatge del Consell Comarcal del Priorat.

Abans de presentar la sol·licitud s’ha de disposar de l’IITE, la sol·licitud del certificat d’aptitud, el CEE i l’etiqueta energètica.

Trobareu més informació contactant el Consell Comarcal a l’adreça consellcomarcal@priorat.cat o al telèfon 977830119 o a l’enllaç següent: