PREGONS 29/04

PARADA DE PEIX FRESC
🐟🐠🦀

Us informem, que aquest dissabte 30 d’abril, a partir de les 11:15h i a la plaça de l’Església hi haurà la parada de peix fresc.

Impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles
🚘🚘♻️♻️

L’Agència Tributària de Catalunya, informa que el padró provisional dels vehicles que tributen per l’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica es podrà consultar a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya a partir del proper 1 de maig.

Aquest tribut afecta totes les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2021. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats el 2021.

Enguany, com a mesura de suport a la ciutadania, i davant l’actual conjuntura econòmica, la Generalitat de Catalunya ha congelat les tarifes de l’impost i no les incrementarà tal com estava previst per llei l’exercici 2021 (vegeu el Decret llei 4/2022, de 5 d’abril, de mesures urgents en l’àmbit tributari i financer).

En relació amb això, us trametem adjunt un díptic informatiu pensat per facilitar la consulta del padró als ciutadans, especialment a les persones que no estan gaire familiaritzades amb la tramitació per internet. Així, de manera senzilla i molt visual, es descriuen tots els passos que cal fer per consultar el padró i saber l’import que s’ha de pagar, per dur a terme una modificació de dades en cas de trobar-hi alguna incorrecció, i també per domiciliar l’impost, cosa que implica una bonificació del 2% de la quota.
Us demanem la vostra col·laboració per fer arribar aquest díptic als veïns i veïnes del vostre municipi, a través de l’aplicació eBando, si en disposeu, o de l’eina d’enviament d’avisos amb què us comuniqueu habitualment a nivell local.

Trobareu la informació general relacionada amb l’impost a atc.gencat.cat/impostco2. I, per saber-ne més, podeu visitar el web impostco2.gencat.cat.

Ajuts Next Generation per inversions dins al Pla d’impuls de la sostenibilitat i competitivitat de l’agricultura i la ramaderia (III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència
📅📅

S’ha publicat la normativa que regula els ajuts Next Generation per inversions dins al Pla d’impuls de la sostenibilitat i competitivitat de l’agricultura i la ramaderia (III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, aquest ajuts van destinats a 4 tipus d’inversions

✅ Ajuts per a l’aplicació d’agricultura de precisió i tecnologies 4.0 en el sector agrícola i ramader, bàsicament, són ajuts per la compra de tractors i maquinaria d’us agrari

✅Ajuts a inversions en sistemes de gestió de dejeccions ramaderes.

✅Ajuts a la transformació integral i modernització d’hivernacles.

✅Ajuts a inversions en eficiència energètica i energies renovables (biogàs i biomassa agrícola).

La tramitació serà telemàtica. Enllaç http://seu.gencat.cat/

El termini de sol·licituds és de 2 mesos des de l’endemà de la publicació de la resolució de convocatòria, es a dir el 29 de juny