Lluis Capdevila 15 agost

Nits a la fresca | Concert de Lluís Capdevila i tastet de vi del Celler Sant Rafel

El proper dissabte 15 d’agost Lluís Capdevila amenitzarà les Nits a la fresca de Pradell de la Teixeta en un concert amb tastet de vi del Celler Sant Rafel que oferirà a partir de les 22.30 h a la plaça de l’Església. Recordem la necessitat de respectar les normes per prevenir l’expansió de la Covid-19: mantenir la distància de 2 metres entre persones no convivents, rentar-se o fregar-se les mans amb gel hidroalcohòlic amb freqüència, i portar la mascareta en espais públics.

Bio de l’artista

Lluis Capdevila (1981) es va criar per les vinyes de PRIORAT al mar Mediterrani (Catalunya, nord-est d’Espanya). Des de la primera infància, la llibertat d’expressió i la creativitat el van connectar a compondre i improvisar de tal manera que, tot i que va cursar un grau en Dret (Barcelona) i un màster en Dret de la propietat intel·lectual (Estocolm), va abandonar aquest camí per centrar-se exclusivament en. música. Jazz el va portar a Nova York, amb l’ajut d’una beca Fulbright , on va estudiar a la Aaron Copland School of Music i va rebre un Doctor en Arts Musicals.llicenciat per la Universitat Stony Brook.

A la ciutat de Nova York ha col·laborat amb músics consolidats i talents emergents en diversos escenaris. DIASPORA (2016) és el seu àlbum de debut i presenta composicions originals inspirades en les seves exerències de Nova York i la dispersió de la seva generació, ja que molts van marxar del seu país a la recerca d’oportunitats laborals. Petros Klampanis (baix) i Luca Santaniello (bateria) se li van unir en un enregistrament de trio de piano que ha rebut excel·lents crítiques als Estats Units i Espanya, i va deixar més de cinquanta concerts.

CINEMATIC RADIO (2019) presenta la seva música original en un entorn més íntim amb Petros Klampanis (baix, bucles i percussió) i compta amb la col·laboració de Tom Harrell(flugelhorn) en una melodia. La música s’inspira en estats d’ànim que recorden el cinema i s’adrecen a un públic més ampli. En el seu darrer àlbum de piano, ETIM (2020), Lluis torna a les seves arrels per compondre durant set mesos a la Catedral del Vi de Falset (Priorat), amb el seu gran piano envoltat de vi en botelles i ampolles.