El Priorat demana que no vinguin els que hi tenen segones residències o familiars

El Consell Comarcal del Priorat i els ajuntaments de la comarca volen manifestar la seva preocupació davant l’onada de desplaçaments cap a segones residències i domicilis de familiars des que es va decretar l’Estat d’Alarma i el confinament de la població arran de la situació d’alerta motivada pel COVID-19.

Seguint indicacions de la direcció general de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT), es demana EVITAR DESPLAÇAMENTS cap als municipis de la comarca, ja sigui cap a segones residències o cap a domicilis de familiars.

En un exercici de responsabilitat individual i col·lectiva, demanem respectar les indicacions que es derivin del seguiment d’aquest episodi tot mantenint la tranquil·litat i el sentit comú. D’una banda, perquè els desplaçaments per motius no recollits als decrets i resolucions de les autoritats competents estan prohibits i seran sancionats, però, sobretot, per no haver de lamentar pèrdues humanes derivades de la imprudència i la inconsciència.

Sabem que els nostres pobles són espais idonis per fugir de la hipocondria de la ciutat, però en ESTAT D’ALARMA aquesta decisió pot tenir greus conseqüències per a la població resident. Els índexs de població envellida i la precarietat dels serveis sanitaris i socials bàsics, aguditzada en aquests dies d’excepcionalitat, fan de la comarca i dels seus municipis un territori especialment sensible a aquestes afectacions.

Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Priorat i els ajuntaments de la comarca demanem a la població que no hi vingui mentre duri aquesta situació. Tot el que sigui mantenir-se a casa i limitar la mobilitat ajudarà a controlar la propagació del coronavirus als nostres pobles i protegir la població de risc.

Tots volem que els nostres pobles continuïn vius. Si us plau, en aquests dies, si estimes el teu poble, no vinguis.

CORONAVIRUS: INFORMACIÓ I AFECTACIONS

coronavirus banner

Fes clic aquí per accedir al recull de tota la informació sobre el coronavirus i les seves afectacions.