català

Pradell de la Teixeta

ajuntament-pradell-de-la-teixeta1.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta2.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta3.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta5.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta7.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta8.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta4.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta6.jpg

CULTURA I PATRIMONI |CULTURA I PATRIMONI | Festes de Nadal

Les festes de Nadal coincideixen amb les festes escolars i el retrobament de moltes famílies, per això es un bon moment per reviure aquelles tradicions de tota la vida i fer diverses activitats.

“Lo caga tió” on els nens del nostre poble el van a buscar “Lo Tió” a la tarda vespre en arribar del últim dia d’escola, amb uns fanalets que s’han fabricat setmanes avanç en uns tallers i a traves d’unes pistes en forma de gimcana pel poble fins a trobar-lo. Cada dia el tió estarà en una de les cases de cada nen per a que el puguin cuidar i donar menjar i arribar el gran dia el 25 de Desembre es caga “Lo Tió” en sortir de l’església, on si s’han portat be els obsequia amb un munt de llaminadures o sinó carbó.

El pessebre els nens i nenes van a buscar verd (borra, molsa) a la riera del poble per a muntar “el pessebre de la canalla” que consta de figuretes de fang que ells mateixos han fet i pintat, setmanes avanç en tallers, també la construcció de casetes de paper i cartró que han fet gent gran del poble.
En una data de les Festes de Nadal els nens i nenes van amb els fanalets cantant nadales per les cases del poble per a veure els pessebres que hi ha.

Patge Reial recull les cartes i dona caramels als nens i nenes del nostre poble.

Actuacions i recitada de poemes, en dies concrets d’aquestes d’ates es celebren actes o actuacions de grups nadalencs o cantants , sopranos o recitades de poemes de Nadal dins a l’església del nostre poble.

Sxcalectric aquest dies de festes al local dels joves hi ha muntat un sxcalextric gegant per als nens i nenes i per als més grans també i una altre de petitó per als més menudets.

Tarda i Nits de cinema ens trobem la gent del poble al cafè per a passar a la algunes de les pel·lícules i gaudir duna bona nit o tarda de cinema en companyia dels nostres.
www.pradelldelateixeta.cat Pradell de la Teixeta - Priorat (Tarragona) aj.pradell@altanet.org Tel. 977828004
© Ajuntament Pradell de la Teixeta 2009