català

Pradell de la Teixeta

ajuntament-pradell-de-la-teixeta1.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta2.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta3.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta5.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta7.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta8.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta4.jpg
ajuntament-pradell-de-la-teixeta6.jpg

CULTURA I PATRIMONI |CULTURA I PATRIMONI | EVA, primer festival de narrativa oral al Priorat. En Veu Alta és el nom de l'espectacle que acollirem a Pradell per inaugurar les activitats culturals i festives d'estiu.

EVA, primer festival de narrativa oral al Priorat, arriba a Pradell de la Teixeta, de l'1 al 4 de juliol de 2010. En Veu Alta és el nom de l'espectacle que acollirem a casa nostra per inaugurar les activitats culturals i festives d'estiu. A Pradell de la Teixeta, de l'1 al 4 de juliol de 2010, els carrers del nostre poble s'ompliran de contes i els contes ompliran els carrers. Narradors i narradores explicaran llegendes, històries i rondalles per a tothom. Hi hem convidat veus conegudes i apreciades com les d'Andreu Carranza, Arturo Gaya, Cinta Mulet, Màrius Serra, i Toni Orensanz. Us hi esperem i us convidem a participar-hi. Un conte, o més d'un alhora, us està esperant en qualsevol racó, cova, camí, font.... Veniu i xalarem!Descarregueu-vos el Programa (format PDF)Dijous 1 de juliol
INAUGURACIÓ

A les 19 h, a la piscina municipal


Espectacle: TOCA’M EL PANDERO
Narradores: Majorales de la Nit
Sinopsi: Som la Laia, la Marta i l’Anna, les tres Majorales de la Nit!, disposades a pujar a l’escenari per delectar-vos amb cançons i rondalles populars catalanes que no hem pogut recollir de les nostres àvies ni padrines, sinó dels amics cantadors, dels mestres d’escola i remenant entre els reculls de l’etnòleg i folklorista Joan Amades.
Les cançons que Joan Amades recollí de la seva mare són l’eix d’aquest espectacle. Juntament amb cançons carnavalesques, de verema, de sembra... Passades pel sedàs d’un grup de dones desenfadades, planeres i molt populars al seu poble!
A LA PISCINADivendres 2 de juliol

A les 19 h, a la plaça dels Vellets


Espectacle: DE LA JOTA AL CEL. VIATGE A TRAVÉS DEL CANT IMPROVISAT
Narrador: Arturo Gaya
Sinopsi: Jotes, corrandes, garrotins, nyacres, gloses, fandangos, albades, follies, cançons de ronda, de treball, de pandero, de ximbomba, cant redoblat i cant d’estil. Un viatge per Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i les Pitiüses a través de la quarteta, l’estructura bàsica del cant popular.
A les 23 h, a la Cova del Rector


Espectacle: SEXO EN EL PARAISO
Narrador: Juanan Rodríguez
Sinopsi: No només els nens poden gaudir dels contes i, fet i fet, no només hi ha contes per als nens. Amb un ritme trepidant i tota la tranquil•litat del món, sota un barret i una veu greu i seductora, amb un tamboret i poca cosa més, Juanan Rodríguez ens portarà pels camins que giren al voltant dels orígens del sexe arreu del món. Com va començar, tot plegat? Hi havia intenció o va ser simplement d’un afortunat error? Això tan dolç i tan prohibit, és cosa humana o divina?Dissabte 3 de juliol


A les 12 h, al safareig del poble


Espectacle: ROBA ESTESA, CONTES PENJATS D’UN FIL
Narradora: Lídia Clua (Titelles)
Sinopsi: Quan surto al jardí de casa meva a estendre la roba veig milers de coses al meu voltant. Els veïns, petits i grans, tenen un munt d’històries interessants per explicar... I mentre m’arriba l’olor de sabó de la roba neta us contaré com es veu la vida des de l’estenedor de casa meva.
Tal com la veurem a l’EVA, també actua sola, sempre acompanyada de A titelles i contes.A les 14 h, a les escoles


DINAR POPULAR
Preu popularA les 18 h, al celler de Cal Cabré


Espectacle: QUIET
Narrador/ponent: Màrius Serra
Lloc: Celler de Cal Cabré
Sinopsi: Per a tots aquells preparats per escoltar, en Màrius Serra llegirà fragments del llibre Quiet, alguns textos inèdits i posarà a prova l'enginy del personal.
A les 20 h, a la plaça dels Vellets i a la plaça Soldevila


Espectacle: A TRES BANDES
Narradors: Albert Estengre, Carles Alcoy i Jordina Biosca
Lloc: Plaça dels Vellets, plaça de Soldevila
Sinopsi: Us proposem una jugada narrativa a tres bandes. Tres narradors i tres espais on s’explicaran, alhora, històries d’amor, d’aventures i desventures que us portaran d’una banda a l’altra, d‘escenari a escenari cada 20 minuts, i movent-vos, sereu espectadors actius que escolten entre desplaçament i desplaçament.
Podreu començar des de qualsevol dels tres punts seguint sempre l’ordre de les agulles del rellotge.
A les 22.30 h, a la plaça dels Vellets


Espectacle: SEXE NO BENEÏT
Narrador: Albert Estengre
Lloc: Plaça dels Vellets
Sinopsi: Els contes de capellans són històries de “sexe no beneït”. Contes i anècdotes que expliquen com se les empescaven “alguns” per practicar “allò” que havien promès no tastar mai: el sexe!Diumenge, 4 de juliol


A les 11.30 h, a la plaça de l'Església


Andreu Carranza, Cinta Mulet i Toni Orensanz fan bullir l'olla d'històries com a escriptors molt estimats de la comarca.Espectacle: FÒRUM OBERT
Narradors: Si vols, tu mateix!!!
Lloc: Plaça de l’Església.
Sinopsi: Micro obert per a totes aquelles persones que voluntàriament, vulguin explicar, cantar o llegir: des d’anècdotes, contes, dites o rondalles a romanços i cançons de tot tipus. Allò que tingueu a l’abast i que vulgueu compartir!
Inscripcions: Tots aquells qui tingueu un acudit, una rondalla, una cançó, una anècdota o una bona història per explicar i us atreviu a pujar a l’escenari per fer-vos escoltar, envieu un correu electrònic a l’adreça eva@enveualta.com indicant nom, text i durada i us inscriurem en aquest fòrum obert.A les 13 h, a la plaça del Castell


Espectacle: GENERAL BUM-BUM
Animació i rondalles a peu de canó!
Narradors: Quimet Pla i la seva trouppe
Lloc: Inici a la plaça del castell, itinerant i familiar
Sinopsi: Espectacle de narració itinerant, amb rondalles, cançons i tota mena d’interacció amb el públic.
El general Bum-Bum farà un recorregut pel poble amb 5 dels seus pirates i 4 canons…, de veritat. Aniran a la recerca del millor tresor que mai es pugui trobar: històries per explicar!A les 14.30 h, a les escoles


DINAR POPULAR14.30 h (preus popular)
50% de descompte per als socis del TR3C (mirar logo)


CLOENDA


A les 17.30 hores, als rentadors del poble

Espectacle: D’AQUELLS BOLEROS AQUESTS CONTES
Narradora: Mònica Torra
Piano: Ildefons Alonso
Lloc: Safareig
Sinopsi: Qui no té algun bolero gravat al cor o l’ànima? Us presentem un espectacle on els boleros més famosos i corprenedors s’uneixen i es fusionen dins d’unes històries tan dolces com turmentades i tan eufòriques com entranyables. Tot de la mà i la veu de la Mònica Torra i del pianista Ildefons Alonso.

Tots els actes són gratuïts


 
www.pradelldelateixeta.cat Pradell de la Teixeta - Priorat (Tarragona) aj.pradell@altanet.org Tel. 977828004
© Ajuntament Pradell de la Teixeta 2009